Wedstrijdverslag Harlingen Terschelling roeirace 2023

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover! Drie jaar nadat we de wildcard hadden bemachtigen, mochten we dan eindelijk de HT-race roeien!

Vooraf hebben we de nodige voorbereidingen getroffen om zo fit mogelijk aan de start te staan. De vrijdag zelf zwaaiden we onze supporters op de volgboot uit om twee uren later zelf van start te gaan.
De start verliep door veel wind, wat rommelig, maar gelukkig startte onze tijd pas bij de havenmond. Daarom konden we de eerste slagen toch rustig maken, om vervolgens direct door de wind gegrepen te worden en golven te moeten trotseren.

Het eerste stuk hadden we flinke zijwind, waardoor we onszelf steeds moesten corrigeren. Onze stuurman Johannes had de wind er flink onder en Belinda kon ons vanaf haar plek precies aangeven waar we op het wad waren.

En we waren zomaar bij het schuitegat! Vanaf daar hadden we de wind en stroming volop de boeg! En dat was bikkelen. Korte ferme klappen, terwijl het spannend was of we de juiste route te pakken hadden. Maar wat gingen we snel! Nog steeds haalden we sloepen in.

Een van de mooiste momenten van de dag was misschien wel toen we de mensen op de pier bij de haven ons hoorden aanmoedigen! Na al die uren op het wad, wat indrukwekkend! Daarna nog een paar klappen en op naar de finish!
Na het passeren van de finishlijn we waren helemaal kapot en wisten niet wat we moesten uitbrengen. Maar wat was het mooi!
Met een roeitijd van 3.50 uur en een 12e plek zijn we dan ook dik tevreden.

Onze dank aan alle supporters, op de volgboot en thuis en aan team Stielen Bear voor de gezelligheid!